Wat is Workforce Management?

Workforce management is een noodzakelijk onderdeel van het runnen van elke organisatie, van grote tot kleine bedrijven in elke branche. Immers, de juiste medewerkers op het juiste moment op de juiste plaats hebben, vergt meer dan een goede personeelsplanning. Slimme en digitale oplossingen voor workforce management zijn perfect voor bedrijven die dit proces willen stroomlijnen.

Excel behoort tot het verleden - workforce management is de toekomst

Workforce management (WFM) is oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren tachtig om de productiviteit in callcenters te optimaliseren. Tegenwoordig maken veel bedrijven in verschillende sectoren steeds meer gebruik van holistisch workforce management. Met name in de detailhandel, de horeca en het hotelwezen is er een groeiende behoefte aan digitalisering en automatisering van personeelsprocessen.

"De waarde van de WFM-markt in 2026 naar verwachting rond de $ 19 miljard liggen."

Market Research Future

Digitale WFM-software kan helpen bij het overwinnen van een aantal van de uitdagingen die gepaard gaan met het beheren van een personeelsbestand.

Dit wordt weerspiegeld in de sterke vraag naar dergelijke oplossingen, waarbij de WFM-markt in 2019 naar schatting 6,1 miljard dollar waard is en naar verwachting zal groeien tot 19 miljard dollar in 2026.

Maximaal succes voor retail en hospitality

Steeds meer bedrijven maken gebruik van oplossingen voor workforce management (WFM), met name in de horeca en de detailhandel, om personeelstekorten op te lossen en de prestaties van het bedrijf als geheel te verbeteren.

Gartner voorspelt dat in 2025 45% van de grote bedrijven met op uurbasis betaalde werknemers gebruik zal maken van automatisering om beslissingen op het gebied van strategische personeelsplanning te verbeteren.

Waarom? Workforce Management software biedt voordelen zoals een hogere productiviteit en betere prestaties. Daarnaast zorgt het voor een betere personeels- en capaciteitsplanning en een beter tijdbeheer.

WFM - Meer dan tactische personeelsplanning

Maar wat is workforce management dan eigenlijk?

WFM is een proces voor het optimaliseren van bedrijfsprestaties door personeel effectief en efficiënt in te zetten, op basis van capaciteit en vraag.

In wezen gaat het erom de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plek te hebben! Als u daarin slaagt, zal de klant een betere service ervaren.

"De juiste mensen ... met de juiste vaardigheden ... op het juiste moment ... op de juiste plek!"

WFM is veel meer dan het inplannen van personeel; het omvat prestatie- en opleidingsbeheer, gegevensverzameling, aanwerving, budgettering, prognose, tijdbeheer en analyse.

Moderne WFM-oplossingen bestaan in wezen uit de volgende processen:

  • Beheer van personeelsgegevens.

  • Prognoses van de werklast en de personeelsbezetting.

  • Operationele personeelsplanning en werkrooster.

  • Tijdregistratie (administratie van gewerkte uren).

  • Salarisadministratie, -analyse en -controle.

Hierbij geldt: hoe professioneler de WFM-planning, hoe beter uw medewerkers ingezet kunnen worden.

Dit beïnvloedt uiteindelijk het succes van uw organisatie.

Voor welke bedrijven zijn WFM-oplossingen bij uitstek geschikt?

Is een WFM-oplossing geschikt voor uw bedrijf? Het is een terechte vraag, aangezien elke branche andere behoeften en eisen heeft. WFM kan echter voordelig zijn voor bedrijven in alle sectoren, vooral die met meerdere locaties, snel veranderende capaciteiten en fluctuerende werkdruk. WFM oplossingen kunnen helpen bij het automatiseren en stroomlijnen van een groot aantal taken.

Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen:

  • Maak een einde aan de spreadsheet chaos. Dankzij moderne WFM-software is actuele informatie altijd op één plaats en voor alle werknemers beschikbaar, zodat u niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen met de roosterpuzzel wanneer een werknemer zich ziek meldt.

  • Digitaliseer processen. Self Service kan helpen processen te digitaliseren en werknemers meer controle te geven. Planning- en goedkeuringsprocessen kunnen worden verkort met een digitaal en slim WFM. In een WFM-oplossing kunnen medewerkers hun rooster inzien, diensten ruilen en verlof aanvragen.

  • Directe communicatie. Plant u in de nabije toekomst een evenement? Staat de volgende uitverkoop voor de deur? Wordt de nieuwe productlijn een dag later geleverd? Met WFM Software communiceert u direct met alle medewerkers via het platform, waardoor relevante beslissingen transparant worden en de betrokkenheid van uw medewerkers toeneemt.

  • Monitor en maximaliseer uw productiviteit met KPI's. Bezoekersaantallen veranderen dagelijks en gedurende het seizoen. Uw personeelsplanning software moet dit weerspiegelen. Meer bezoekers levert meer omzet op. Optimaliseer uw activiteiten en personeelsbezetting door gegevens van verschillende afdelingen en locaties te vergelijken. Importeer uw bestaande bezoekersgegevens om te zien of er personeelstekorten zijn.

Optimaliseren van operationele processen voor alle locaties

Een slim ontworpen WFM kan uw bedrijf verder uitbouwen. Het helpt u om uw prestaties op alle locaties en afdelingen te optimaliseren. Moderne WFM-oplossingen zijn bovendien flexibel, slim en digitaal. Omslachtig administratief werk en gecompliceerde spreadsheets behoren tot het verleden.

Met tamigo kunt u uw workforce digitaal en in de cloud beheren, zodat uw gegevens altijd up-to-date zijn. Dit geeft u toegang tot operationele en verkoopgegevens in één gebruiksvriendelijke software. Zo kunnen u en uw collega's proactief beslissingen nemen om uw bedrijf uit te breiden.

Wilt u graag meer weten over dit uitgebreide Workforce Management Systeem? Plan een afspraak met een van onze experts voor een gratis en vrijblijvende demo.

I'm a test section

In some cases, a shift planning app is standalone. In others, like tamigo, it’s a mobile-first version of our workforce management (WFM) solution, which can accessed through a browser (learn more about WFM solutions here).

The two versions share a lot of features, but the app has the benefit of being accessible on the go. And this translates to a bunch of advantages around scheduling.